my lindskog

my lindskog

2011-02-12

det står en galning i vår hall

sa älsklingen när han såg mig, strax innan kl:06, kläd i löparkläder för att ge mig ut. ultraintervalldag idag och tänkte nu berätta hur det gått. det har hänt en hel del så jag ber om ursäkt redan så här innan för att inlägget kan bli långt.

intervall 1: mörkt, kallt och ensamt (ett par bilar såg jag, 2 cyklister och 2 hundar med ägare). det kändes i benen att vi redan sprungit en del denna veckan men jag inbillade mig att ett par varv till klarar vi.

mellan laddning: älsklingen har börjat tvätta (TACK, för att jag slapp) och jag sköter min del av avtalet; handlar bullar. i bakgrunden spelas P4 och ring så spelar vi.

intervall 2: det har börjat att ljusna och det innebär också att det rör sig mer folk ute. benen känns fortfarande trötta och jag börjar tänka att jag aknske ändå nöjer mig med 4 varv, dvs. 40km totalt.

mellan laddning: kroppen tankas på genom yoghurt med bär, banan och vatten. blir även vila i soffan tillsammans med något avsnitt av grey’s anatomy.

intervall 3: det bästa varvet under dagen; solen lyser, jag springer utan vindjacka och med endast Två funktionströjor.. vårkänslor på riktigt!!

mellan laddning: mer yohurt med bär, ännu mer vatten och så klart lite mer grey´s. lyxar även till det med lite knäckebröd och hot n’ cold-stift på mina ömmande muskler. hinner även med en powernap.

intervall 4: benen känns relativt frächa; är det stiftet, powernap’en eller är startsträckan bara lång?! den snabbaste rundan under dagen, fortfarande med solen lysandes i ansiktet och ett hjärta som börjar tro på vår. då jag sprang under 50 min. kommer det bli en 5:e runda…

mellan laddning: fortsätter ladda om med kolhydrater som jag inbillar mig är lätta (och inte ligger kvar i magen när det är dags för att springa igen), inte helt oväntat även denna gågngen i form av yoghurt med bär, knäckebröd och banan. sträcker ut mig i soffan och slappar till reprisen av på spåret. hot n’ cold behandlar nu mina stela baksida-lår.

intervall 5: bara tanken på att detta är sista får mig att ge allt jag möjligtvis har kvar; vilket inte är mycket men jag siktar på en tid under 53min. alla underbara inlägg på F.B gör att jag orkar med en Liten spurt. slutresultatet på detta varvet, som också är det långsammaste, blir 52.25 och jag är NÖJD!! (när jag försöker ta mig uppför trapporna bestämmer jag mig för att det Nog inte blir någon backträning för min del imorgon).

efter en tuff dag (men kanske inte så tuff som jag trodde), som gett mig den ena endorfinkicken efter den andra, avnjöt jag en välförtjänt dusch. jag fortsatte firandet med god, ordentlig mat som måste tuggas. även fyllt på energi-depåerna med blåbärs-paj med glass till.. och nu, nu ska jag sova Riktigt gott, förhoppningsvis länge och garanterat med ett leende på läpparna.

IMG_0853innan sista varvet var jag tvungen att ladda upp framför kameran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar